Firmasuunnistukset säännöt ja ohjeet 2020

 

Ilmoittautuminen

Joukkue on oltava ilmoitettu Firmaliigaan ja pisteet lasketaan ilmoittautumisesta eteenpäin.

Ilmoita joukkueesi tästä>>

Joukkueen ilmoittamisen yhteydessä saatavasta linkistä syötetään osallistujien emit numero. Kauden aikana pyritään pistelaskenta automatisoimaan lopullisesti, joten mikäli amit numero tuloksissa ei vastaa ilmoitettua, automatiikka ei pysty suoritusta huomioimaan pisteisiin.

On hyvin suositeltavaa, että firmasuunnistukseen osallistujat hankkisivat oman Emit-leimasimen.

Sarjat ja radat

Firmasuunnistuksessa on vuonna 2020 yksi sarja, jonka ratavaihtoehdot ovat: 3 km, 4 km, 5 km ja 7 km

Osallistuminen

  1. Joukkueeseen voi kuulua rajoittamaton määrä suunnistajia. Minimissään yksi suunnistaja voi muodostaa joukkueen. Suunnistajia ei tarvitse nimetä etukäteen.
  2. Osanottajien tulee olla yrityksen tai yhteisön palveluksessa. Myös muut vapaamuotoiset joukkueet voivat osallistua.
  3. Osanottaja ei saa kesken kauden vaihtaa joukkuetta.
  4. Joukkueen suunnistajien yhteistoiminta suunnistuksen aikana ja muu epäreilu taktikointi on kielletty. Jos firmaliigan osanottaja tekee yhtenä iltana kaksi suunnistussuoritusta, otetaan firmaliigassa huomioon vain ensimmäinen kerta.

Osakilpailut

Firmasuunnistukseen sisältyy vuonna 2020 yhteensä 15 tapahtumakalenterin mukaista osakilpailua, joista yksi on viestikilpailu. Viesti on 3-osuuksinen yhteislähtökilpailu, jossa joukkueen kolmen suunnistajan ajat lasketaan yhteen. Viestissä on kaksi erillistä sarjaa, joissa ratapituudet ovat ”Pitkä” 3 x 5 km ja ”Lyhyt” 3 x 4 km. Viestiin voi samasta yrityksestä osallistua useita joukkueita ja kumpaankin sarjaan. Tällöin kaikki viestijoukkueet tuovat firmasuunnistuksen pisteitä.

Maksut

Osanottomaksu on 50 € /kausi /joukkue. Lisäksi on jokaiselta osallistumiskerralta normaali henkilökohtainen iltarastien osallistumismaksu.

Pistelaskenta

Osakilpailuissa jaetaan kilpailijoille pisteitä radan pituuden ja sijoituksen perusteella seuraavasti (vain firmasuunnistuksen kilpailijat huomioidaan):

7 km:n voittaja saa 100 pistettä, toinen 97 pistettä kolmas 94 pistettä jne.

5 km:n voittaja saa 92 pistettä, toinen 90 pistettä kolmas 88 pistettä jne.

4 km:n voittaja saa 80 pistettä, toinen 78 pistettä kolmas 76 pistettä jne.

3 km:n voittaja saa 65 pistettä, toinen 62 pistettä kolmas 59 pistettä jne.

Kaikilla radoilla kilpailijan vähimmäispistemäärä on 1.

Firmasuunnistuksen pisteisiin lasketaan kaikista osakilpailuista joukkueen viisi parasta suunnistussuoritusta, jotka on kirjattu tapahtuman ajanottojärjestelmään. Muista suorituksista keskeyttäneet ja hylätyt mukaan lukien lasketaan joukkueelle yksi piste.

Viestissä firman paras joukkue saa pisteitä seuraavasti:

Pitkä (5km): Voittaja 200 pistettä, toinen 190 pistettä, kolmas 180 pistettä jne.

Lyhyt (4km): Voittaja 160 pistettä, toinen 152 pistettä, kolmas 144 pistettä jne.

Firman muut joukkueet ja keskeyttäneet saavat kolme pistettä. Firman toiseksi, kolmanneksi jne. parhaiden joukkueiden sijoitusta vastaavia pisteitä ei jaeta muille joukkueille.

Firmasuunnistuksen pisteisiin lasketaan viestin jokaisen joukkueen suunnistussuoritus, josta on kirjattu tapahtuman ajanottojärjestelmään vähintään kahden suunnistajan tulos (kesk. tai hyl. on tulos). Myös keskeyttäneet ja hylätyt viestijoukkueet tuovat siis firmasuunnistukseen 3 pistettä.

Joukkueiden päätyessä tasapisteisiin ratkaisee paremmuuden 1) viestikilpailun pitkän radan hyväksytyn suorituksen sijoitus, 2) viestikilpailun lyhyen radan hyväksytyn suorituksen sijoitus.

Valitukset

Tulosluetteloiden oikeellisuutta koskeva valitusaika on yksi viikko tulosten nähtäville asettamisesta lukien. Tulokset ovat nähtävänä osakilpailua seuraavilla Iltarasteilla ja internetissä: www.iltarastit.com .

Valitus on tehtävä kirjallisena ja jätettävä Iltarastien toimihenkilölle tuloslaskijalle toimitettavaksi tai em. Iltarastien kotisivulle tulospalautteena.

Palkinnot

Firmasuunnistuskauden päätyttyä palkitaan voittajajoukkue kunniakirjalla.

Palkintojen jako ma 31.8. Linnainmaalla.